Słuchaj nas: Kielce 107,9 FM | Busko-Zdrój 91,8 FM | Święty Krzyż 91,3 | Włoszczowa 94,4
Szukaj Facebook Twitter Youtube
Radio eM

AUDYCJE RADIOWE

O piekarnictwie w Dzień Piekarza i Cukiernika z wychowankiem słynnej Le Cordon Bleu

piątek, 15 marca 2024 13:40 / Autor: Michał Łosiak
O piekarnictwie w Dzień Piekarza i Cukiernika z wychowankiem słynnej Le Cordon Bleu
Fot. FB/Piekarnia Adam Ciszek
O piekarnictwie w Dzień Piekarza i Cukiernika z wychowankiem słynnej Le Cordon Bleu
Fot. FB/Piekarnia Adam Ciszek
Michał Łosiak
Michał Łosiak

Rozmowa z Szymonem Ciszkiem, piekarzem i wychowankiem prestiżowej francuskiej szkoły Le Cordon Bleu, a także konsultantem książki „Szkoła Piekarnictwa”, która ukazała się nakładem Wydawnictwa „Jedność”. Rozmawiał Michał Łosiak.

Posłuchaj całej rozmowy:

O książce „Szkoła Piekarnictwa”:

W tym przepięknie wydanym albumie najlepsi szefowie kuchni prezentują przepisy na bagietki, chleby żytnie, orkiszowe czy razowe, ciabatty, brioszki, rogaliki i wiele innych piekarniczych wypieków. Prestiżowa szkoła Le Cordon Bleu odkrywa przed Czytelnikiem wszystkie techniki przygotowania i wypiekania chleba! W książce zebrano receptury na pieczywo z całego świata, nie brakuje też praktycznych porad dotyczących różnych metod wyrabiania i formowania ciasta. Dodatkowo przepisy opatrzono zdjęciami prowadzącymi adeptów piekarnictwa krok po kroku aż do pysznego bochenka.

Nowy numer!

Zapraszamy do nas

Zgłoś news
POSŁUCHAJ
WIDEO