Słuchaj nas: Kielce 107,9 FM | Busko-Zdrój 91,8 FM | Święty Krzyż 91,3 | Włoszczowa 94,4
Szukaj Facebook Twitter Youtube
Radio eM
×

Ostrzeżenie

JUser::_load: Nie można załadować danych użytkownika o ID: 43.

MIASTO

Monte Carlo dostało... dwa widelce

środa, 12 listopada 2014 15:40 / Autor:
Monte Carlo dostało... dwa widelce
Monte Carlo dostało... dwa widelce

Kielecka restauracja Monte Carlo zgarnia kolejne nagrody. Została wyróżniona już w konkursach wojewody świętokrzyskiego, marszałka województwa, a ostatnio także w „Koronie Smakosza” w kategorii na najlepsze danie regionalne. W tym ostatnim o zwycięstwie decydowali konsumenci.

– Zaproponowaliśmy zalewajkę świętokrzyską. Korzystamy z naszego specjalnego przepisu, przekazywanego z pokolenia na pokolenie. I nasza zalewajka naprawdę smakuje jak ta z dawnych lat. Do tego serwujemy kapustę bidulę, żeberko duszone w białej kapuście, filet z kaczki w sosie kurkowo-boczniakowym i śledzia po kielecku – wylicza Grzegorz Romański, właściciel restauracji.

Od wielu lat Monte Carlo jest doceniana również w plebiscycie Poland 100 Best Restaurants, gdzie znajduje się w gronie stu najlepszych restauracji w Polsce. Jednak w tym roku po raz pierwszy otrzymała także dwa widelce (to wskaźnik jakości restauracji) na trzy możliwe. – Tajemniczy klient, który był jurorem, pojawił się u nas i oceniał smak oraz sposób podania dań. Bacznie obserwował też to, co się dzieje w restauracji, naszą organizację pracy oraz zachowanie kelnerów. Ocenie były poddawane nawet toalety – ich czystość i wyposażenie – wyjaśnia Romański. Dodatkowo jurorzy – o czym poinformowano dopiero na ceremonii rozdania nagród – o wrażenia smakowe i estetyczne pytali także klientów, którzy wychodzili z restauracji. Jak widać, ci byli bardzo zadowoleni.

- To efekt ciężkiej pracy i zaangażowania całej załogi. U nas od wielu lat pracują ci sami fachowcy. To kucharze i kelnerzy po odpowiednich szkoleniach, dla których ta praca jest pasją. Oni po prostu lubią to robić. A to ważne, bo każdy klient wyczuje, czy ktoś pracuje w restauracji z chęci, czy z przymusu – dodaje Romański.

Nowy numer!

Zapraszamy do nas

Zgłoś news
POSŁUCHAJ
WIDEO